Vi vil sejle jorden rundt

Altså, jeg vil ikke sejle jorden rundt, for min mand bliver søsyg, bare han sidder på passagersædet i bilen, når vi skal til Denia – en lille ‘pueblo’ på den modsatte side af vores bjerg Montgo – eller hvis han står på snowboard med en lille sky på himlen. Jeg orker ærlig talt ikke alt det bræk. Men jeg vil gerne jorden rundt i fly.

Nu handler det her ikke om mig, men om en familie jeg så i et indslag på DR. De var, som indslaget forklarede, pisse trætte af deres arbejde og deres hverdag og havde lyst til at prøve noget nyt. De var ikke typerne, der sad og drømte om det længe. Fra det var sagt, til de havde besluttede det, var der gået 20 minutter. Drive og handlingsorienterede kan man vist roligt konkludere. Juhu sådan afsted med jer. Tillykke med jeres beslutning.

Indslaget lagde op til, at du skulle komme med din mening. ‘Kunne du finde på det?’ Alting er gået hen og blevet sådan lidt ‘Nationen’-agtigt, synes jeg.

Det var ikke fordi, mange kunne finde på at rejse jorden rundt, men der var til gengæld utrolig mange, der havde en mening om det.

437 mennesker havde givet deres mening til kende. Jeg blev ramt lige i solar plexus over tonen og de mange virkeligt nedladende, negative og tåbelige kommentarer.

Jeg læste dem flere gange, fordi jeg simpelhen ikke forstod præmissen for deres budskab. Kunne det virkelig være rigtigt, at nogen skrev det her, fordi nogle mennekser, som de ikke kender, vælger at leve deres liv uden for normen. Uden for normalen, men træffer et valg, som vil gøre dem lykkelige i det ene liv, som de nu har.

Ja det kunne det. Der blev sagt, at det var egoistisk (jeg tænkte hvordan?), fordi de ikke bidrog til samfundet, imens de var væk. Fordi de forventede (hvem ved egentlig hvad andre tænker, med mindre du er clairvoyant), at Danmark stadig var et trygt samfund, når de vendte retur (som de ikke bidrog til?). Én talte om ‘hvad fanden det ragede ham, bare de ikke kom hjem og skulle på overførselsindkomst’, en anden synes, det var tåbeligt, at de ikke fandt ud af, hvad der var galt i deres hverdag istedet for at flygte fra den.

Jeg blev simpelthen så chokeret. Hvornår er vores samfund gået hen og blevet et samfund, hvor alle skal gøre det samme, tænke det samme, bidrage med det samme? Er det solidaritet? eller stupiditet? Jeg synes, det er godt, vi er afhængige af hinanden i et samfund, og at vi bidrager til det fælles samfund, men når samfundet står som en big brother is watching you, og det enkelte individ ikke længere kan gøre, hvad han eller hun drømmer om, så er det er sygt samfund, der har overtaget den enkeltes frihed.

Jeg forsøger at rumme alle mennesker jeg møder på min vej, fordi jeg helt ærligt mener, at det kan vi lære noget af. Men jeg får lyst til at sige noget til de mennesker, der overhovedet tænker de negative tanker om andre.

I kommer aldrig til at møde nogle lykkeligere, mere frie og sjove mennekser end den familie, der drager ud i verden. Fordi de ved, hvad de vil, og de er ikke bange for at træde uden for normen. Jeg kender dem ikke, men med 1000 procent sikkerhed kan jeg sige jer, at de aldrig kommer til at belaste det danske samfund og skal på overførselsindkomst og hvad fanden ved jer. De er nemlig nogle mennekser med et så gigantisk drive, der ikke vil gå glip af noget som helst, der gør dem lykkelige. De er mennekser, der bestemmer over deres eget liv og vil knokle røven ud af bukserne for at få det liv, som de drømmer om. Så don´t worry… gå I bare tilbage til leverpostejsmaden, ligusterhækken, pølsefabrikken, og nyd den og vær lykkelig der, hvis det er det du drømmer om. De her mennekser, de drømmer altså om at sejle Jorden rundt, og det synes jeg fandme de skal have lov til uden at få at vide at de er egoistiske, selvfede eller ikke har styr på deres hverdag.

For god ordens skyld vil jeg sige, at der absolut også var flest positive kommentarer, men husk næste gang du tænker noget om, hvordan andre lever deres liv, så se lige, om du kan vende tanken og tænk ’skønt for dem, hvis de er lykkelige’.

Også ha da en pisse god sejltur…rundt om den der jord.

 

For the time being I live my life in a Havaiana shoe.
For the time being I live my life in a Havaiana shoe.
world-flight-20970285
But one day I will travel around the world too.

 

 

8 kommentarer Tilføj dine
 1. Sådan Mille…tænker det samme. Det er så trist at vi i et land som Danmark, hvor vi er så priviligerede ikke kan glæde os mere på hinandens vegne

  Dejligt du er tilbage – håber du har nydt sommeren.

  Smil Metta

 2. Åhr, hvor blev jeg glad, da en veninde gjorde mig opmærksom på det her indlæg fra dig! Det er mig, der er moderen i den vanvittige familie, som egoistisk nok vælger at forlade Danmark og garanteret kommer hjem og belaster Danmark om 2 år… Jeg blev selv så ked af det og trist, da jeg læste alle de kommentarer. Overvejede om jeg skulle svare, blande mig eller forsvare mig…men jeg besluttede mig for, at det ikke var en kamp, som var værd at kæmpe. Men tænk, at der findes så mange mennesker, som faktisk har en mening om vores beslutning om at forfølge vores drøm.
  Dit indlæg var dejligt for mig at læse! Tak for det.
  Vi nyder det heldigvis på trods af hvad de mange mennesker skriver…
  Mange hilsner Cille Rosentoft

  1. kære Cecilie.
   Hvor er det fedt – hvor ser det skønt ud, og jeg glæder mig til at følge dig på din blog. Sig hej til din helt sikkert skønne familie. Og nyd det så ad helvedes til. Livet handler om at nyde.

  2. Må lige svare mere – så ikke at beskeden var så lang.
   Et super godt råd, er virkelig ikke at bekymre sig om de kommentarer, selvom jeg også tror de ville have ramt mig lige et kort øjeblik. Mere fordi de var så vilde og jeg ikke i min vildeste fantasi selv kunne tænke sådan.
   Mennekser der sidder bag deres pcér og skriver sådan noget er heldigvis ikke nogle mennekser hverken du eller jeg behøver lytte til. Det er muligvis heller ikke nogle mennesker vi ville se op til, eller have lyst til at leve deres liv. Og jeg har altså den regel, hvis du ikke inspirer mig eller har et liv som jeg tænker wow til, så er der ingen grund til at høre på nonsens og kritik. Omvendt har du det..så lytter jeg sgu.

   1. Du har så meget ret. Det er en god regel! Lige nu er drømmen i gang med at blive udlevet her…og den der drøm føles lige nu meget modvinds-agtig (som i ægte modvind med store bølger og den slags). Og så bliver de små ærgerlige mennesker bag deres computerskærme heldigvis endnu mere ligegyldige, for man skal helst koncentrere sig om at holde fast og ikke blive for dårlig.
    Dit Spanien-eventyr lyder nu også dejligt! Og mindre modvinds-agtigt…
    Pas på dig – og råb endelig højt en anden gang.

    1. Ja når der er modvind..så skal der sgu arbejdes. Det sætter tingene lidt i perspektiv. Spanien er perfekt…og modvinden er forlængst forduftede. Men der er jo altid starts vanskeligheder ved at flytte til et nyt land, man ikke kender og ikke taler sproget. Vi læses ved…knus

 3. Godt du råber op, Mille. God tur til dem og god tur til jer, hvis I en dag udlever drømmen om at rejse jorden rundt😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *